بررسی اشکالات اجرایی سازه های بتنی
اشکالات اجرایی سازه های بتنی و راه های پیشگیری | فیلم آموزشی جامع و کاربردی :
همکاران گرامی، فیلم آموزش جامع بررسی اشکالات اجرایی و نحوه مقابله و پیشگیری از آنها در همین سایت منتشر شد…
طی یک دوره آموزشی ویدئویی، با بیش از “دوازده ساعت آموزش مفید و کاربردی به زبان ساده” به تحلیل اشکالات مرسوم در سازه های بتنی پرداخته ایم. بیش از پانصد تصویر از اشکالات اجرایی و اسلاید خرابی های ناشی از آنها در بارگذاری و زلزله، به صورت دقیق آنالیز و تحلیل مهندسی شده اند.
قبل از تحلیل و بررسی اشکالات در تصاویر، ضوابط و مقررات آیین نامه ایی میلگردگذاری، بتن ریزی، ضوابط مربوط به مقاطع بتنی و … را به طور کامل تشریح نموده ایم. مفاهیم مهم طراحی لرزه ایی مورد نیاز برای ارزیابی اشکالات اجرایی، از جمله ظرفیت باربری، مقاومت، سختی، شکل پذیری و … را به زبان ساده ارائه نموده و مخاطب را با زنجیره های انتقال بار و زنجیره های شکل پذیر در سازه آشنا نموده ایم.
در ادامه مختصری از روند طراحی سازه، اهداف آیین نامه از ضوابط و دتایل ها، هدف مهندس طراح از طرح و تعیین المان های مختلف، اهمیت دقت در طراحی المان ها و مضافا در اجرای دقیق آنها تشریح شده است. تا شما بتوانید به صورت عمیق و مفهومی اشکالات اجرایی را به واسطه درک ضوابط و مقررات آیین نامه ایی و رفتار لرزه ایی مطلوب، شناسایی و قبل از اجرا، از وقوع آنها جلوگیری کنید.
شما در روند فیلم آموزشی، توان درک دقیق علل وقوع اشکالات و نحوه مقابله با آنها را بسیار دقیق کسب خواهید نمود. عواقب بی توجهی به اجرای دقیق دتایل ها، دلیل رخداد هر کدام از آنها، اهمیت و نقش انواع خرابی ها در سازه، شناسایی انواع خرابی ها ضمن درک اولویت ها، روند مطلوب مقابله سازه با زلزله ( مد مطلوب لرزه ایی )، و در نهایت رسیدن به یک اجرای ایده آل و دقیق مهندسی اهدافی هستند که در روند دوره آموزشی برای یادگیری و تسلط شما برنامه ریزی شده اند.
برای مشاهده و دانلود دوره مذکور ” اینجا ” کلیک کنید….
در این دوره تلاش شده است حاصل تجربه پانزده سال مدرس در زمینه طراحی و اجرای سازه های بتنی به زبانی ساده و کاملا کاربردی طی چند ساعت تشریح شده و در اختیار شما همکاران عزیز قرار بگیرد. تصور می کنیم چنانچه در زمینه طراحی و محاسبات، نظارت یا اجرای سازه های بتنی فعالیت دارید، چه به عنوان مهندس، دانشجو یا مجری، این دوره آموزشی می تواند بسیار موثر واقع شده و دید اجرایی شما را دگرگون سازد.
برخی از سرفصل های آموزشی در دوره اشکالات اجرایی سازه های بتنی :
مقدمه و سخن مدرس
مروری اجمالی بر روند طراحی و ارتباط طراحی، نظارت و اجرای سازه های بتنی
نقش و اهمیت زلزله در طراحی و دتایل های اجرایی
شناخت مسیرهای انتقال انرژی در سازه
درک مفاهیم برش پایه ، مقاومت، سختی و مفهوم شکل پذیری
ارتباط زنجیره شکل پذیر سازه با دتایل های اجرایی
درک اهمیت اجرای دقیق دتایل ها و جزییات اجرایی طبق ضوابط آیین نامه ایی
تشریح روند خرابی ها در سازه، مفاصل پلاستیک، انتظارات ما در تامین امنیت جانی سازه و نقش دتایل ها در این رابطه
مطالعه اولیه نقشه ها با دید اجرایی – بررسی چشمی و اولیه زمین محل اجرای پروژه و پلاک های مجاور
بررسی درز انقطاع و درز نماسازی معماری
بررسی نقشه های فنداسیون، بتن مگر، میلگردهای اصلی و تقویتی طولی و عرضی، خرک ها، پلان پی کنی،سازه نگهبان
بررسی محل های تقویت برش پانچ و تشریح اشکالات اجرایی مربوطه
چگونگی اجرای دقیق فنداسیون، پی کنی، اسپیسر گذاری، خرک گذاری، تامین کاور و پوشش بتن، عمق و ضخامت پی، کیفیت میلگردگذاری و بتن ریزی
بررسی ضوابط همپوشانی، اورلب، طول گیرایی، میلگرد انتظار و خم آرماتورها در سازه های بتنی
عملکرد میلگردهای طولی و عرضی، ضوابط آیین نامه ایی آنها برای تک تک المان ها، توازن میلگردگذاری، فواصل مجاز آرماتورها، نحوه مقابله بار ترک های بتن و شناخت تلاش های داخل اعضا، نواحی بحرانی المان ها و دتایل های ویژه آنها
بررسی ناشاغولی تیر و ستون ها و مشکلات اجرایی مربوطه
مشکلات کیفی مصالح، درز سرد، انواع خرابی های بتن و میلگردها
بررسی انواع شکست و خرابی ها در المان های سازه و چشمه های اتصال، نحوه مقابله و جلوگیری از آنها
بررسی پدیده اثر ستون کوتاه و راه های مقابله با آن در طراحی و اجرا
تشریح دتایل میانقاب ها، والپست ها و مشکلات اجرایی مربوطه
عدم مغایرت بین فایل محاسبات و دتایل های اجرایی با واقعیت اجرا و محدودیت های اجرایی
اشکالات مرسوم نرم افزارهای بازار برای ترسیم سریع نقشه ها و اشکالات مربوطه
بررسی اشکالات اجرایی راه پله ها، بازشوها، چاله آسانسور، نیم طبقه ها و …
نحوه تامین شکل پذیری سازه به واسطه مهار صحیح میلگردها، حفظ محصورشدگی بتن، کنترل ضوابط خاموت ها و قلاب آنها
تشریح مشکلات تیرقوی – ستون ضعیف، شکست های نامطلوب برشی و مدهای نامطلوب خرابی در سازه های بتنی
تشریح خرابی های طبقه نرم و طبقه ضعیف، بررسی نوع خرابی ها و نحوه مقابله و جلوگیری از آنها
مشکلات اجرایی سقف ها و دیوارهای سازه ایی
و البته دهها مورد مفید و کاربردی دیگر که در این دوره جامع آموزشی، تشریح و بررسی شده اند.
مشاهده بخش هایی از فیلم آموزشی اشکالات اجرایی در سازه های بتنی :
جهت آشنایی شما عزیزان با نحوه تدریس مدرس، بخش هایی از این دوره آموزشی ویدئویی را در زیر مشاهده میفرمایید که البته جهت ارائه در فضای مجازی و دانلود آسان تر، حجم و کیفیت این نمونه ها، کاهش داده شده است. لذا کیفیت صوت و تصویر نسخه اصلی به مراتب بالاتر و مطلوب تر خواهد بود. امکان مشاهده آنلاین و دانلود مجزا نیز برای شما عزیزان میسر می باشد.
برای مشاهده و دانلود دوره مذکور ” اینجا ” کلیک کنید….
نمونه اول : بررسی اثرات مخرب پدیده ستون کوتاه و اقدامات پیشگیرانه موثر (60 دقیقه)
برگرفته از قسمت ششم فیلم آموزشی اشکالات اجرایی سازه های بتنی
دانلود نمونه اول ( بررسی ویدئوی اثرات ستون کوتاه بر سازه ها)
هدف از تولید این فیلم آموزشی :
از اینکه همه روزه شاهد اجرای سازه های پر اشکال در اطراف خود هستیم و به عینه در خیابان ها و محلات شهری می بینیم که چگونه اشکالات اساسی در اجرای سازه های بتنی توسط برخی همکاران ما و مجریان ساختمان ( و کسانی که مسئول اجرای صحیح سازه ها هستند ) نادیده گرفته می شود، بسیار دردناک است.
قطعا شما نیز همواره با این صحنه ها روبرو بوده اید. چه در محل اجرای پروژه ها و چه در حین ورق زدن صفحات مجازی با دیدن تصاویر اشکالات اجرایی و …. که گاهی با توضیحی طنز گونه نیز منتشر می شوند. اما تلخی ماجرا آنجاست که عدم دقت در اجرای صحیح سازه ها، منطبق با ضوابط و اصول فنی، با امنیت ساکنین سازه در ارتباط مستقیم است. از طرفی علاوه بر امنیت جانی، با وضعیت اقتصادی حال حاضر عموم جامعه، هدر رفت مالی هنگفتی برای کارفرماها در بر خواهد داشت.
به استنباط بنده، علت این رخدادها و پدید آمدن اشکالات اجرایی در سازه ها، در مرحله اول به “ضعف دانش همکاران ناظر و مجری ما” بر می گردد. این ضعف علمی در عدم شناخت اشکالات، می تواند هم معلول عدم تجربه کافی در اجرای سازه ها و کار گارگاهی و مضافا عدم شناخت کافی و مفهومی دتایل ها ( جزییات اجرایی ) و اهمیت اجرای دقیق آنها باشد.
به عنوان مثال فرض کنید آیین نامه ضوابط خم آرماتورها و خاموت ستون ها را به تشریح بیان کرده و مهندس ناظر یا مجری سازه نیز این موارد را در اختیار دارد و می داند که بایستی خاموت ها با خم 135 درجه، میلگردهای طولی را به فواصل مشخص در دتایل ها و نقشه ها را پشتیبانی کنند. اما این همکار عزیز با اهمیت اجرای دقیق این خاموت ها و خم انتهایی آنها، مفاهیم مربوط به شکل پذیری، محصورشدگی بتن، کمانش میلگردهای طولی در زلزله و … آشنا نباشد و در رابطه با خم 135 درجه خاموت ها، طول پس از خم، تعداد و فاصله آنها و … به دلیل همین عدم درک اهمیت موضوع سهل انگاری کند. فاجعه ایی که اتفاق خواهد افتاد آیا جبران پذیر خواهد بود؟؟ قطعا خیر! اما چرا؟!
آیا اگر مهندس ناظر یا مجری سازه ایی که با اهمیت اجرای دقیق میلگردهای عرضی چشمه اتصال آشنا نباشد، یا دست کم اهمیت فوق العاده آنها را درک نکند می تواند از پس اجرای دقیق یک سازه بتنی بر آید؟؟
آیا به عنوان یک ناظر یا مجری سازه:
اهمیت المان های مهم تر در سازه با خطر تخریب پیش رونده را درک کرده ایم؟
محل های بحرانی در قاب ها و المان های سازه که محل تمرکز حداکثر تلاش ها، نیروهای برشی و لنگرهای خمشی هستند را می شناسیم؟! به ضوابط آیین نامه ایی دتایل ها و جزییات این نواحی مهم آشنا و مسلط هستیم؟!
روند انتقال انرژی در سازه ( نیروهای زلزله و … ) و نحوه رفتار سیستم های سازه ایی و مفاهیم مد مطلوب لرزه ایی و زنجیره شکل پذیر سازه را درک کرده ایم؟! چه عواملی می تواند زنجیره شکل پذیر سازه را قطع کند و آن را در حین زلزله با خطرات جدی روبرو کند؟!
با مفاهیم “تشکیل مفصل پلاستیک، محل و روند مطلوب تشکیل آنها، روند ایجاد خرابی ها در سازه” آشنا هستیم؟!
با مفاهیم “تشکیل ستون کوتاه و اهمیت آن، جزییات میانقاب ها، ضوابط سطح مقطع مجاز فولاد مقاطع، تراکم و فاصله میلگردها، بتن ریزی با کیفیت با تمام جزییات اجرایی مربوطه، تامین کاور بتن مقاطع، قالب بندی و آرماتوربندی اصولی با تمام اشکالات اجرایی محتمل و متداول، مطالعه فنی نقشه ها قبل از اجرای سازه و … ” آشنا هستیم؟!
آیا فقط به روخوانی مباحث و آیین نامه های مرتبط مثل مبحث نهم مقررات ملی ( اعداد و ارقام و توصیه ها ) بسنده کرده ایم یا با مفاهیم دقیق و درک فلسفه این ضوابط، اهمیت اجرای دقیق آنها ، مطالعه پروژه های آسیب دیده از زلزله، نحوه پیشگیری از اشکالات اجرایی، کسب تجربه از دانش متخصصین امر خود را بروز نموده ایم و مجهز به دانش و تخصص روز هستیم؟!
در محل اجرای پروژه، آیا متخصص ترین فرد که به تمام ضوابط و نکات اجرایی مسلط است شما هستید؟! تیم اجرایی اعم از آرماتوربند، کارگران و حتی کارفرما به تجربه و دانش و تخصص مهندسی شما ایمان دارند یا “خود شما نیز از اعتماد بنفس کافی برخوردار نیستید” و در بسیاری از موارد قدرت رفع مشکلات اجرایی و ارائه پیشنهاد فنی به تیم اجرایی را ندارید؟!
قدرت چانه زنی و توجیه کارفرما یا تیم اجرایی برای اجرای صحیح یا اصلاح دتایل ها و جزییات اجرایی مستلزم این است که خود شما به عنوان مهندس ناظر یا مجری، کاملا بر ضوابط آیین نامه ایی و اهمیت دتایل ها مسلط بوده و تجربه کافی از شرایط اجرایی کارگاه ها داشته باشید. آیا دانش و تجربه شما مغلوب تجربه کارگاهی تیم اجرایی خواهد شد و اشتباهات آنها را نادیده خواهید گرفت؟! یا اصلا متوجه این اشتباهات نخواهید شد؟!
بنده، پس از پانزده سال کار تخصصی در زمینه طراحی، نظارت و اجرای سازه های بتنی تصمیم گرفتم تجربیات کارگاهی و اجرایی خودم را در این زمینه، در قالب این فیلم آموزشی با عنوان بررسی مفهومی اشکالات اجرایی سازه های بتنی به زبان ساده، در اختیار شما همکاران عزیز قرار دهم. تصور می کنم در پایان توانسته ام در عرض چند ساعت، چکیده تجربیات چندین ساله ام را به شما همکار عزیزم انتقال داده باشم و از این بابت خدا را شاکرم و بسیار احساس خوبی دارم.
ببینید همکاران عزیز…
برای کارفرما که طبق نقشه ها، میلگرد و بتن مصرفی را تهیه نموده و بابت هر متر مربع از اجرای سازه به تیم اجرا، مهندسین طراح، ناظر و مجری و … هزینه و دستمزد پرداخت کرده است، اینکه کیفیت اجرا چگونه باشد، میلگردها چگونه خم شوند، قالب بندی چگونه باشد، بتن ریزی در چه ساعتی باشد و ….. تفاوتی نخواهد داشت! قرار نیست که کارفرما دانش مهندسی داشته باشد! کارفرما به من و شما هزینه پرداخت کرده تا تضمین کنیم در پایان مالک سازه ایی اصولی و طبق استانداردهای فنی خواهد بود. این ما هستیم که مسئولیت طراحی و بعدنظارت و اجرای دقیق سازه را پذیرفته ایم! این ما هستیم که مسئول تخریب نابهنگام سازه ها در زلزله هستیم! آیا کارفرما باید تاوان عدم دانش و تجربه کافی ما را با مال و جان خود بپردازد؟!
ما در این دوره پربار و بسیار مفید و موثر آموزشی تلاش نموده ایم شما را با مهمترین اشکالات اجرایی سازه های بتنی آشنا کنیم. دلیل ایجاد و وقوع این اشکالات، پیشگیری و نحوه مقابله با آنها و خطر عدم اجرای دقیق جزییات سازه ایی طبق تصاویر واقعی از اشکالات و عملکرد لرزه ایی در زلزله های واقعی را تشریح و بررسی موشکافانه داشته باشیم.
هدف ما از تولید این فیلم آموزشی، تسلط کافی شما و درک عمیق جزییات اجرایی سازه های بتنی، شناخت و درک همه جانبه اشکالات اجرایی متداول، نحوه جلوگیری و پیشگیری از این اشکالات و کسب تجربه ارزشمند اجرایی و کارگاهی به عنوان متخصص ترین فرد پروژه و کارگاه می باشد.
مشاهده و مطالعه این فیلم آموزشی برای چه کسانی مفید خواهد بود؟
بنده تصور می کنم تمام افراد فنی مرتبط با صنعت ساختمان، اعم از دانشجویان و مهندسین طراح، ناظر و مجریان سازه های بتنی باید بر تمام موارد بررسی شده در فیلم آموزشی اشکالات اجرایی سازه های بتنی مسلط باشند. تجربه شما در درک شرایط کارگاهی و اشکالات رایج در اجرای سازه ها برای ورود حرفه ایی به بازار کار مهندسی بسیار ضروری است. در توضیحات همین صفحه، دلایلم برای تولید این فیلم آموزشی را خدمت شما بیان کردم.
تصور می شود بتوان با مشاهده دقیق و نکته برداری از این چند ساعت فیلم آموزشی، تجربیات پانزده ساله بنده در زمینه اجرای سازه های بتنی و اشکالات رایج مربوطه را به سادگی دریافت نمود. بنده این فیلم آموزشی را نه بر اساس اهداف مالی، بلکه صرفا به دلیل علاقه شخصی ام تولید نمودم تا تجربیات کارگاهی ام را به زبان ساده با شما عزیزان به اشتراک بگذارم. امیدوارم شما نیز در پایان بابت وقتی که بابت مشاهده این فیلم آموزشی صرف نموده اید رضایت کافی را داشته باشید.
برای مشاهده و دانلود دوره مذکور ” اینجا ” کلیک کنید….
روند آموزش در این دوره چگونه خواهد بود ؟
ما در این دوره تلاش کرده ایم مفاهیم مربوط به زلزله، بارگذاری و طراحی سازه را تا جایی که با دتایل هایی اجرایی مرتبط است به زبانی بسیار ساده ارائه کنیم. گاهی نیاز بوده کلیت طراحی در سازه را بر اساس نرم افزار ایتبس نمایش دهیم. البته به نحوه طراحی و محاسبات نرم افزاری نپرداخته ایم. زیرا اولا نیازی نبوده، ثانیا قبلا آموزش های مربوط به طراحی و محاسبات سازه ها به کمک نرم افزار ایتبس را در همین سایت ارائه کرده ایم.
پس از تشریح مفاهیم مربوطه و آشنایی مخاطب با مفاهیم طراحی لرزه ایی، مقاومت، سختی، شکل پذیری، روند های مطلوب خرابی های سازه ایی مد نظر ما و اهمیت درک مفهومی و فلسفه ضوابط اجرایی و آیین نامه ایی، از لحظه تحویل نقشه های اجرایی به تیم اجرایی تا لحظه پایان عملیات اجرایی سازه، اشکالات اجرایی محتمل و متداول سازه ایی را به صورت دقیق تحلیل و بررسی نموده ایم تا شما بتوانید از ایجاد این اشکالات جلوگیری و پیش گیری کنید. زیرا همانطور که می دانید، در سازه های بتنی ( پس از بتن ریزی و دفن میلگردها در بتن )، معمولا جبران خطاها بسیار سخت و پرهزینه و اکثرا غیر قابل جبران خواهند بود.
از تصاویر و اسلاید ها برای نشان دادن جزییات اجرایی، ضوابط و مقررات آیین نامه ایی، اشکالات اجرایی اتفاق افتاده در پروژه ها و خرابی های واقعی در زلزله ها استفاده خواهیم کرد. طبیعتا برای بررسی گام به گام نقشه های اجرایی از نرم افزار اتوکد نیر استفاده کرده ایم که البته نیازی به تسلط شما بر این نرم افزارها جهت درک مفاهیم و سرفصل های این دوره نخواهد بود.
از پلان آکس بندی و اجرای آن گرفته تا میلگرد گذاری فنداسیون، ریشه ستون ها، دتایل و جزییات ستون و تیرهای طبقات، سقف ها، راه پله ها، اشکالات محتمل در هر مرحله، ضوابط آیین نامه ایی المان های مذکور، قالب بندی و بتن ریزی و هر آنچه در سرفصل های دوره در همین صفحه اشاره شده است، منطبق بر ضوابط آیین نامه ایی و مضافا تجربیات کارگاهی مدرس، به زبانی ساده و البته دقیق تشریح شده است.
بسیاری از مفاهیم مشترک با مباحث طراحی که برای درک دتایل ها و اشکالات اجرایی لازم و ضروری بوده اند، مانند بحث مقابله با اثر ستون کوتاه، میانقاب ها، اتصالات ساده در بتن و … به زبان ساده و به صورت تصویری تشریح شده اند. همچنین بسیاری از اشکالات و سهل انگاری های موجود در نقشه ها در مرحله طراحی و نقشه کشی که متاسفانه هیج کجا به این مسائل پرداخته نشده و بسیار زیاد نیز این اشکالات مکرر اتفاق می افتد، در این دوره تشریح شده و راه حل برخورد با اینگونه مسائل و مشکلات نیز ارائه خواهد شد.
لذا ما در این دوره به صورت عمیق و مفهومی با دتایل ها و جزییات اجرایی سازه های بتنی برخورد کرده ایم. اشکالات را به صورت تصویری بررسی کرده و راه حل پیشگیری از آنها را نیز به زبان ساده بیان کرده ایم. قطعا شما در این دوره آموزشی بدون اغراق، با گنجینه ایی از تجربیات اجرایی و کارگاهی ( البته به علاوه مفاهیم فوق العاده کاربردی طراحی و عملکردی سازه مرتبط با اجرای فنی سازه ها ) روبرو خواهید بود.
در پایان شما قادر خواهید بود:
در پایان دوره آموزشی از شما انتظار می رود که در مرحله اول، به طور عمیق و مفهومی درک درستی از رفتار لرزه ایی سازه و زنجیره انتقال بار و شکل پذیری سازه داشته باشید. اهمیت و فلسفه دتایل ها و جزییات سازه ایی را درک کرده و با شناخت کاملی که از ضوابط و مقررات آیین نامه ایی کسب نموده اید از بروز مشکلات اجرایی در سازه های بتنی جلوگیری و پیشگیری نمایید و در صورت بروز برخی مشکلات خاص، قادر به رفع آنها باشید.
اکنون دیگر می دانید که رعایت نکردن هر موضوع مشخص و دقت در اجرای هر دتایل منجر به چه رخدادهایی خواهد شد. تصاویر بسیار زیادی از سازه های آسیب دیده در زلزله های واقعی را دیده اید که مفصل، راجع به اشکالات آنها و نحوه جلوگیری از این ایرادات بحث شده است.
شما اکنون تجربه طراحی و کارگاهی چندین ساله مهندسین خبره را در اختیار دارید. انتظار می رود در جایگاه یک مهندس با تجربه و مسلط، سازه های دقیق و ایمن را کنترل و نظارت نمایید. در پایان، برای همه شما همکاران فنی سرزمینم آرزوی موفقیت و سلامتی دارم و امیدوارم بابت وقتی که صرف مشاهده و مطالعه این دوره آموزشی صرف نموده اید، رضایت کافی را داشته باشید انشالله….
درباره نویسنده و مدرس فیلم آموزش اشکالات اجرایی سازه های بتنی:
مهندس فرزاد چمن آرا – طراح سازه و معماری – 15 سال سابقه طراحی و کار در شرکت های مشاور و همکاری با دفتر فنی ادارات دولتی و ارگان های نظامی – طراحی بیش از ۱۵۰۰ پروژه سازه بتنی با انواع سیستم ها در نقاط مختلف ایران – طراحی بیش از ۸۰۰ سازه فولادی با سیستم های مختلف – نویسنده و مدرس دانشگاه –
سابقه تدریس در آموزشگاه های معتبر خصوصی و دولتی – طراحی بیش از ۱۰۰۰ پروژه معماری و اجرای سازه های ساختمانی متعدد- مدرس نرم افزارهای مهندسی عمران و معماری در سایت لرن سیویل و تولید 24 فیلم آموزشی بی نظیر در این سایت.
برای مشاهده و دانلود دوره مذکور ” اینجا ” کلیک کنید….
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.